St Michel viikonloppu pähkinänkuoressa – Next Direction näytti muille takakavioitaan

St Michel viikonloppu pähkinänkuoressa – Next Direction näytti muille takakavioitaan

Mikkelin uusitulla kaviouralla juostiin tänä viikonloppuna uudet rataennätykset, pari suomenennätystä sekä hevosten omia ennätyksiä.

Lauantai 18.7:

Lauantain käyntiin polkaisi A-ponien Pienmestaruus jossa voittoon piti Julia Kiukkaan valmentama ja Maria Kiukkaan ohjastama sekä omistama Thorvald. Thorvald ravasi itselleen uuden ennätyksen 2.04,5.

B-ponien SM-Monte finaalissa voittoon ohi Amazonin kiri Ilona Rekilän ohjastama Eragon ajalla 51,9. Kyseinen startti oli ponin uran ensimmäinen monte startti.

Päivän ensimmäinen hevoslähtö oli Monten SM-Finaali. Keulaan leiskauttanut Dreaming Blues piti kovaa tempoa koko matkan, joka antoi mahdollisuudet myös takaa kiriville hevosille. Ylivoimaiseen voittoon kirikin Jenni Koskelan ohjastama Sunbeam kovalla ajalla 13,2.

Lauantain 75-pelin aloitti enintään 150 000 euroa tienanneiden lämminveristen mailin ryhmäajo. Kimmo Aholan suojatti Thai Profit piti kiinni ’keulaan ja kukat’ taktiikastaan, ja ottikin Santtu Raitalan ojastamana reipasvauhtisessa kisassa helpon voiton. Toiseksi lähdössä tuli Mika Forssin ohjastama Wasa Warrior.

Tammatähdessä vailla vastuksia oli Staro Miami, joka oli kirissä omaa luokkaansa. Kuskina toimi Mika Forss. Voittoaika oli tamman uusi ennätys 10,2.

Päivän päälähtönä oli Kylmäveristen Suurmestaruusajo. Kolmatta rataa voittoon kiri Evartti ja Santtu Raitala, jotka yhdessä rikkoivat Mikkelin rataennätyksen aikaan 19,4. Lissun Eerikki ja Ari Moilanen olivat kunniakkaasti toisia.

Sunnuntai 19.7:

A-ponien lähdössä voiton otti Ulfberht, rattaillaan viikonlopun kaksoisvoittaja Maria Kiukas.

Viikonlopun kaksoivoittaja oli myös Eragon, joka kiri ensin montelähdössä, ja sitten kärrylähdössä voittoon. Eragonille ja Eveliina Hietaselle voitto irtosi huikeaan aikaan 38,9.

Kylmäveristen Varsakunkku finaalissa voiton otti ylivoimaiseen tyyliin Parvelan Retu ja Hannu Torvinen. Valjakko on hävinnyt viimeksi vuoden 2018 syyskuussa, joka oli Parvelan Retun ensimmäinen startti. Sen jälkeen Petri Laineen suojatti on tehnyt vakuuttavaa työtä kulkien voitosta voittoon.

St Michel Stayer lähdössä jaksavin oli Don Williams ja Ari Moilanen. Ruuna kiri 40 metrin takamatkalta helppoon ja ylivoimaiseen voittoon, rikkoen Suomenennätyksen. Uusi Suomenennätys kirjataan aikaan 12,9.

Eugen Pylvänäisen muistoajossa voittoon niukasti piti Pekka Korven valmentama ja ohjastama Mascate Match. Voittoaika ”Massille” oli 10,0, joka on samalla uusi Suomenennätys. Parhaiten tammaa haastoi Daniel Redenin suojatti Golden Tricks, jonka kärryillä toimi Johan Untersteiner. Mascate Matchille voitto oli uran numero 21.

St Michel lähdön voittaja nähtiin jo ensimetreillä. Keulassa tuulta halkonut Next Direction ja Iikka Nurmonen pitivät reipasta vauhtia koko matkan, joka aiheutti uuden rata- sekä Suomenennätyksen 08,9. Voitto oli valjakolle lopuksi selkeä. Toiseksi kiri lähdön suosikki, Varennen poika Vernissage Grif.

Kuva: Ida Laine

Teksti: Siiri Haapalainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *