Kehitä tietojasi – hyödynnä ravitietosi tulevaisuudessa

Oletko koskaan miettinyt, että tietämällä paljon ravihevosista ja -ohjastajista, voisi ansaita myös rahaa? Tai että sille tiedolle itse asiassa olisi tarjolla useampikin tapa ansaita. Käymme läpi tässä muutamaa erilaista tapaa, jolla voisit hyödyntää hevostietouttasi, jopa ammattitasolle saakka.

 

Vedonlyönti

Hevosista ja hevoskilpailuista on lyöty vetoa maailmassa niin kauan kuin hevoset ovat olleet ihmisten käytössä. Suomessa pelataan ravilähdöissä ja maailmalla laukkakisoista, raveista sekä hevospoolosta. Näistä suosituin hevostelulaji on ehdottomasti laukkakilpailut. Suomalaisittain jäädään raveihin ja niidenkin pelaamiselle on tarjolla ilmaista pelirahaa. Ilmainen peliraha tarkoittaa yleensä netin vedonlyöntioperaattoreiden uusille asiakkaille tarjoamaa etua ensimmäisen tai ensimmäisten vetojen yhteydessä. Jotkut operaattorit antavat 5-20 euroa rahaa vetoihin ja toiset saattavat antaa niin sanotun riskittömän ensimmäisen muutaman euron arvoisen vedon, kunhan vetokohteen kerroin on vähintään 1,50 tai jotain vastaavaa. Näillä eduilla operaattori antaa uudelle pelaajalle mahdollisuuden tutustua vedonlyöntitarjontaan ja operaattorin muihin palveluihin.

Rahapelit ovat aina kuitenkin suuren riskin toimintaa. Laulut ja tarinat hevoskilpailuista sekä voitetuista rahoista sisältävät aina sen tarinan toisenkin puolen, eli monet muut häviävät samalla kuin joku toinen voittaa. Hevoskilpailuissa on täsmälleen sama tarina. Välillä selvä voittajasuosikki häviää ja isolle yleisölle tuntematon hevonen tulee ja voittaa kaiken. Jos kuitenkin käytät paljon aikaasi tiedon etsimiseen ja sen analysointiin sekä yhteyksien luomiseen, saatat löytää myös ne tiedonjyvät, jotka kertovat jonkun suosikkihevosen ongelmista ja yllättäjähevosen mahdollisuuksista.

 

Maailmalla suosituin hevostelulaji on ehdottomasti laukkakilpailut.

Pelivihjeet

Yksi riskittömämpi tapa ansaita tiedolla on alkaa aktiivisesti kertoa tämän tiedon mahdollistavia pelivihjeitä. Pelivihjeet antavat tietoa sellaisille pelaajille, jotka eivät itse ehdi tai viitsi kaivaa tietoa mistään. Vihjeet tarjoavat helpon tavan lukea vinkkejä hevosista ja näiden ohjastajista sekä näiden tilanteista juuri ennen omaa pelaamistaan tai raveihin lähtöä. Pelivihjeitä ei tarvitse antaa maksutta ja niitä voi antaa niin nettisivuston kuin mobiilipalveluiden kautta, vaikka lähtökohtaisesti tai vaikkapa hevoskohtaisesti kuukausimaksua vastaan. Uuden ajan palvelut tulevat uuden ajan tekniikoiden mukaan, kunhan joku vain ensiksi kerää aja analysoi tiedon ja rakentaa siitä helposti luettavan ravivihjeen.

 

Ravisivusto

Kolmas vaihtoehto on rakentaa ja ylläpitää aivan uudenlainen suomalainen ravisivusto, joka samalla seuraa niin itse raveja kuin hevosia, ohjastajia, pelaajia, itse lajia, ratoja ja kaikkea mikä liittyy hevosiin. Sivusto, joka luo oman rankingtaulukon ja pisteytyksen hevosille ja ohjastajille omalla tavallaan sekä tarjoaa kaiken sitten raveista kiinnostuneille osaksi maksutta ja tarkemmat tiedot sitten kuukausimaksua vastaan, eli maksumuurin takaa.

Aina on ollut niin, että mitä enemmän tiedät, sitä enemmän voit ansaita sillä tiedolla, kunhan saat sen kaksiportaiseen olotilaan. Ensimmäisellä portaalla on mielenkiintoisia uutisia, mutta ilmaisia ja sitten se toinen porras, jolla mennään vielä syvemmälle lajiin, sen tuleviin tapahtumiin ja kuulumisiin sekä juoruihin. Toinen porras on se, mikä sitten maksaa lukijalle.

Jos oikeasti olet hevos- ja ravihullu ja valmis opettelemaan uusi tekniikoita, kannattaa sinun harkita jotain näistä esitellyistä kokonaisuuksista. Hyvässä lykyssä niistä voi muodostua sinulle kokonainen ammatti. Ole kuitenkin valmis käyttämään todellista aikaa ja vaivaa kaiken rakentamiselle. Jos vaikka lähdet raveihin pelaamaan vain puoliksi valmistautuneena, tulet lyömään vetoja liikaa mutu-tiedolla ja siinä voi pärjätä vain onnella. Jos käytät tarpeeksi aikaa ja teet analyysejä, on käytössäsi oikeata tietoa, jolla osut todennäköisemmin oikeaan kuin väärään. Silloin lopullinen kysymys on, otatko riskin ja pelaat itse? Vai tarjoatko tiedon toisille ja jatkat tulevia analyysejä sekä uusien verkostojen luomista eteenpäin? Sillä tällaisen tietopankin rakentaminen vaatii jatkuvaa hereillä oloa ja uusien yhteyksien luomista talleihin, raviradoille ja hevosihmisiin ympäri Suomea.

 

Teksti: Kari Oksanen, kuvituskuvat: Pixabay

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *