Kesäraveissa on tunnelmaa

Kesäraveissa on tunnelmaa

Kesä ja ravit. Mikä olisikaan parempi yhdistelmä?

Ravit käynnistyivät kahden kuukauden tauolta jotakuinkin kuukausi sitten, jolloin myös kesä alkoi olla oven takana. Lämpöä on piisannut ja raveja on päästy katsomaan paikanpäälle, vaikkakin yleisöä on päästetty sisään vain rajoitettu määrä. Mutta ei hätää ravikansa! Valoa näkyy tunnelin päässä, sillä hallitus on päättänyt lieventää yleisörajoituksia, jonka avulla myös raveihin pääsee jatkossa yli 500 henkeä, lohkoittain. Näin jokainen halukas pääsee katsomaan huippuluokan urheilua paikanpäälle.

No mutta olisiko ravikesä mitään ilman perinteisiä kesäraveja? -Ei varmasti! Kesäraveilla viitataan pienempien raviratojen järjestämiin ravikilpailuihin. Kyseiset radat tunnetaan tutummin nimellä kesäraviradat. Kesäraviradoilla kilpaillaankin vain kesäisin, ja muut vuodenajat radat ovat kilpailuilta suljettu. Kesäraveissa jos jossain ravi-ihmisen elämä hymyilee; hienoja hevosia, iloisia ihmisiä, naurua, hurrausta, kylmää juotavaa ja hyvää ruokaa.

Tänä vuonna harmittavan tilanteen takia on monet kesäravit valitettavasti peruttu, mutta hyvänä esimerkkinä Riihimäen ravirata järjestää aktiivisesti kesän läpi toinen toistaan hienompia raveja, päättäen ravikauden elokuun lopussa juostavaan Riihimäki Grand Prix:in. Tähän mennessä ”Riksussa” on jo yhdet totoravit ravattu, josta kuultiinkin paljon positiivista palautetta.

Ohessa vielä linkki josta näkee Suomen kaikki raviradat, oransseilla palloilla on merkittynä kesäraviradat. https://www.hippos.fi/raviurheilu/raviurheilu_lajina/suomen_raviradat

Teksti ja kuvat: Siiri Haapalainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *